Abril

Sec.Sind.UGT Indra BCN

Desafortunadament, després de la visita amb l’arquitecte i visitar l’oficina d’urbanisme del 22@, ens informen que l’edifici estava afectat i que per tant no es pot instal•lar en la nostra ubicació una escola. Visitant d’altres locals ens adonem que la zona té una problemàtica: El Pla urbanístic del districte del 22@ no permet establir una Llar d’infants en sòl industrial, per aixó cap de les naus que hem visitat ens serveixen.
La bona notícia és que la Oficina de l’Ajuntament del districte 22@ ens està buscant un local que compleixi totes les normatives, tant a nivell urbanístic com a nivell estructural.

Març

Sec.Sind.UGT Indra BCN

Ja han trobat local!! Destrossat però un local que pot complir totes les normatives de les escoles bressol. Tant el tamany com la seva ubicació és òptim. El problema és que està en un estat lamentable i si ho mirem positivament ens pot permetre dissenyar l’escola segons les nostres necessitats. En aquests moments estem amb un arquitecte mirant els costos d’acondicionament de la nau. En principi ens centrem en aquesta opció perquè portem molt de temps buscant i creiem que pot ser la millor opció.

Febrer

Sec.Sind.UGT Indra BCN

Hem fet gestions amb Benestar Social i les ajudes van destinades a llars d’infants públiques, amb preferència pels residents de la zona, per tant no ens serveixen.

Gener

Sec.Sind.UGT Indra BCN

El tema de trobar un local és el que ralentitza el procés. Ens hem reunit amb Ensenyament, estem valorant la possibilitat de muntar l’escola bressol en un local tipus Nau. Doncs en aquest barri és molt complicat trobar locals tradicionals que compleixin a primera vista la normativa. Per axó estem valorant i estudiant aquesta opció.

Novembre

Sec.Sind.UGT Indra BCN

Sabem que aquest projecte que hem iniciat serà complex, per aixó estem treballant conjuntament amb les Seccions sindicals d’UGT d’altres empreses del sector com Atos Origin, Cap Gemini, T-Systems Iberica per portar a terme aquest projecte: Una Llar d’infants propera a l’oficina on nosaltres podem gestionar la obtenció de subvencions externes i d’aquesta forma controlar els seus costos. Ens reunim posant en comú el resultat de les enquestes fetes a les nostres plantilles. Ens cal un local que cumpleixi les normatives vigents. Comencem l’ aventura !

LLAR D’INFANTS PER ALS TREBALLADORS DE INDRA BARCELONA

Sec.Sind.UGT Indra BCN

Les opcions que ara per ara ens trobem per a conciliar la cura dels nostres fills menors de tres anys amb el nostre treball són matinar per a deixar als nens en guarderies, recórrer als avis o fer un esforç econòmic perquè una persona dugui i reculli als petits, optar per una reducció de jornada o fins i tot algunes famílies es plantegen renunciar al seu lloc de treball (definitiva o temporalment) per a dedicar-lo a tenir cura dels seus fills.

Gairebé tots els pares treballadors valoren d'una forma molt positiva l'obertura de guarderies als centres de treball, doncs obtenim una sèrie d'avantatges: la tranquil·litat de saber que el seu bebè es troba a prop, seria molt més còmode i fàcil donar-li pit a les seves hores o donar-li de menjar; per l'estalvi de temps que això suposa, en arribar a l'oficina deixes al teu bebè i quan surts el reculls; o en el cas que estigui malalt pots recollir-lo a l'instant o donar-li tu mateix/a el medicament.

No obstant això, obrir guarderies als centres de treball no és una pràctica empresarial molt estesa i menys en aquest sector de consultoria cada vegada més precari.
Des de la Secció Sindical d'UGT a Barcelona volem plantejar aquesta proposta: una llar d’infants creada per i per als treballadors d’Indra a Barcelona. Degut principalment al cost que això comporta cal realitzar un bon estudi de viabilitat, i per a això seria necessari complir 4 passos importants:
  1. Conèixer quants bebès menors de 3 anys dins d’Indra podrien ocupar la guarderia.
  2. Avaluar juntament amb la franquícia que ens muntaria la guarderia, el cost per nadó que podria suposar.
  3. Obtenir algun tipus de subvenció sigui dins o fora de l'empresa per a reduir el cost per criatura.
  4. Després de plantejar aquest cost als treballadors i contar amb el seu compromís, muntar la nostra llar d’infants.

Sabem que aquest projecte pot esser complex i més avui dia amb la situació econòmica que ens trobem, però ningú aconsegueix rens si no es mou, així que per a començar, la Secció d'UGT a Indra Barcelona estem treballant conjuntament amb les seccions d'UGT d'altres empreses del sector com Atos Origin, Cap Gemini, T-Systems per a portar a terme aquest projecte.